Inför den kommande golfsäsongen kan vi nu presentera våra nya Club Operators på GolfStar Lindö. GolfStars redaktion träffade Dennis Heith (till höger) och Stefan Hjukström (till vänster) ute på Lindö och passade då på att ställa några frågor till dem.

Dennis och Stefan, berätta lite om er själva, era bakgrunder och vad ni har gjort innan ni blev Club Operators på GolfStar Lindö?
Dennis:
– Jag har jobbat som golf-Pro de senaste 14 åren, min högsta merit som spelare är att jag spelat på Challenge Tour. Mitt senaste uppdrag var att bygga upp och strukturera Ekholmsnäs Golfs träningsverksamhet på Lidingö. I fjol hade vi c:a 100 barn i regelbunden träning och lika många på sommarens juniorläger samt ett väl fungerande privattränings-upplägg.
Stefan: – Min bakgrund skiljer sig lite från Dennis. Min bakgrund är 20 års erfarenhet inom försäljning och affärsutveckling, primärt inom halvledarindustrin. Jag är en hängiven golfare som har spelat golf i snart 40 år på golfbanor runt om i hela världen. Som kuriosa kan jag nämna att jag var med och spelade World Celebrity Golf här på Lindö Park år 2002 tillsammans med bland andra ex-president Bill Clinton och jag spelade i samma boll som slalomlegenden Franz Klammer.

Vad var det i Club Operator rollen som lockade er?
Stefan:
– Golfen i Sverige är under snabb förändring och utveckling och har varit så under många år. Möjligheten att få driva en egen anläggning och kunna fokusera på det lokala samtidigt som vi får uppbackning från hela GolfStars organisation är en unik kombination som vi tror starkt på.

Kommer ni att förändra något på Lindö som ni nu tar över?
Stefan:
– Vi önskar att alla ska få möjligheten att uppleva världens bästa sport och på Lindö finns alla förutsättningar för detta. Vår ambition är dock inte att i första hand förändra utan att förbättra och detta är något vi vill göra tillsammans med First Hotel, Huvudstadens GK och hela organisationen på GolfStar.
Dennis: – Vi vill att gästen ska få känslan av att de hör hemma här på GolfStar Lindö och vårt motto är ” GolfStar Lindö – Home away from home”.

Vad ser ni för utmaningar och vilka ambitioner har ni för inför den kommande säsongen?
Stefan:
– Utmaningen och ambitionen är att bevisa för alla medlemmar och gäster att vi kommer leverera en produkt som alla är glada och nöjda med.

När planerar ni att öppna upp anläggningen för säsongen?
Dennis:
– Just nu väntar vi på rangens helt nya mattor och bollar som ska levereras under nästa vecka. Träningsstudion vid rangen kommer att upprustas och återöppnas till säsongstart.  Men låt oss säga att senast 1 april bör allt vara på plats och om vädret tillåter är vår ambition att öppna banorna till påsk och rangen någon vecka tidigare.